Sport

Završen Karate kup Oslobođenja-Memorijal Salko Ćurić

U nedjelju, 10.aprila 2016. godine održan je karate turnir “Karate Kup Oslobođenja – Memorijal Salko Ćurić” koji se održava svake godine u znak sjećanja na pionira karate sporta u Bosni i Hercegovini. Na takmičenju je učestvovalo 38 klubova sa 250 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Na ovom turniru Karate klub „MLADOST“ Vitez je nastupao sa 5 takmičara i osvojio 2 medalje i to 1 zlatnu i 1 srebrenu medalju te u ukupnom plasmanu zauzeo visoko treće mjesto.

Zlatnu medalju u kategoriji kate dječaci 2005/2006 godište  osvojio je je Enis Mehić, dok se srebrenom medaljama okitila Nejra Kajmak u kategoriji kate djevojčice 2005/2006. godište.

Šef stručnog štaba karate kluba „MLADOST“ Vitez, Aldin Adilović, je naglasio da je  zadovoljan postignutim rezultatima s obzirom da se radi o  turniru visokog ranga koji se održava samo u katama gdje je  i broj takmičara ograničen.

Nakon uspješnog tamičarskog vikenda, nadamo se i dobrim rezultatima na Državnom prvenstvu za djecu koji se održava 15. i 16. Maja u Čitluku.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend