Zaustavite migrenu u tren oka uz pomoć limunade s himalajskom solju

Skloni ste migreni, a kada vas uhvati, ne znate kako si pomoći i olakšati bol? Isprobali ste razne prirodne metode i lijekove, ali glavobolja bi vas uvijek iznova iznenadila?

Osjećaj mučnine, osjetljivost na svjetlo i pulsirajuća bol u jednoj polovici glave zaista mogu pokvariti svakodnevicu, no to zaista ne mora biti tako jer pomoć postoji.

Kako bismo vam pomogli da ublažite vrlo neugodne simptome, donosimo vam recept za limunadu s dodatkom himalajske soli.

No, osim ovog prirodnog rješenja, svakako vodite računa i o zdravoj prehrani.
 

Pripazite na unos nutrijenata


Prvi i najvažniji korak jest taj da si osvijestite kako nešto u svom životu morate mijenjati. Jer, migrena ukazuje na neki problem u organizmu koji svakako trebate otkriti. Primjerice, migrena može biti i rezultat prehrane vrlo siromašne nutrijentima.

Poznato je da su si neki ljudi pomogli već samom promjenom prehrambenih navika, primjerice izbacivanjem mliječnih proizvoda i prelaskom na sirovo voće i povrće.

Istraživanja su pokazala da je kod osoba koje pate od migrene uobičajen manjak određenih nutrijenata, poput vitamina D i B2, kao i folata, a primijećen je i nedostatak koenzima Q10.

Okidač za migrenu može biti i manjak magnezija, kalija i natrija, stoga svakako povećajte unos namirnica koje su bogate upravo tim mineralima.

No, migrena se može pojaviti i kao rezultat dehidracije, što je vrlo čest problem upravo sada u ljetnim mjesecima.

Neki od simptoma dehidracije su, primjerice, suha usta, pojačana žeđ, umor, slabo mokrenje, suha koža, vrtoglavica, niski krvni tlak i ubrzan rad srca. 

Stoga, kod svake naznake migrene, svakako si pripremite ovu limunadu s himalajskom solju.
 

Limunada s himalajskom solju  

Sastojci (za 1 čašu):

  • 2 žlice soka od limuna
  • 1/2 žličice himalajske soli
  • 2 dl vode
  • 1 žličica meda


Priprema:

U vodu dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna i himalajsku sol te dobro izmiješajte. Potom, po želji, dodajte i malo meda – ovaj je sastojak opcionalan. Med će ublažiti kiseo okus ovog napitka.

Konzumacija:

Odmah nakon pripreme popijte 1 čašu limunade s himalajskom solju, a zatim i jednu čašu vode. Nakon 10 minuta ponovite postupak – 1 čaša limunade + 1 čaša vode.

Po potrebi, nakon idućih 10 minuta, napravite još jedan ciklus. U roku od pola sata trebali biste osjetiti olakšanje simptoma migrene.
 

Kako pomaže himalajska sol


Pitate se u čemu je tajna himalajske soli?

Budući da je himalajska sol bogata ključnim nutrijentima, poput natrija, kalija, kalcija i magnezija, njezinim unosom u organizam vraćate elektrolite u balans.

Zahvaljujući bogatstvu minerala i elemenata u tragovima, ova sol pomaže u prevenciji dehidracije organizma. Djeluje tako da rehidrira stanice organizma, podiže razine energije, poboljšava cirkulaciju te smanjuje grčeve u mišićima.

Himalajska sol također podiže razine hormona serotonina u krvi, što će znatno popraviti i vaše raspoloženje, a samim time i smanjiti simptome migrene.
 

Sok od limuna – odličan za glavobolju


Poznato je da je limun jedan od najzdravijih citrusa koji izvrsno čisti organizam od toksina i djeluje protuupalno. Migrena je često usko vezana uz upalne procese u tijelu, stoga je limun, uz himalajsku sol, jedan od ključnih sastojaka.

Također, limun je bogat vitaminom C i kalijem, što je ključno u ublažavanju glavobolje poput migrene.

Ovaj citrus djeluje i tako da smanjuje osjećaj umora, napetosti i tjeskobe, koji su često prisutni upravo kod osoba koje pate od ovakvog tipa glavobolje.

Konzumacijom limunade s himalajskom solju definitivno ćete i ublažiti stres, što je iznimno važno kada uzmemo u obzir to da je i stres jedan od okidača za pojavu migrene.

Kada kažemo sok od limuna, mislimo na svježe iscijeđeni sok od domaćeg, nešpricanog limuna.

(www.alternativa-za-vas.com)