Vijesti iz BiH

Zapečaćen restoran Bosna u kojem su zatečena 4 radnika na crno

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH- Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo  su u subotu, 20.2.2021. godine u večernjim satima, u suradnji s inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica sa pružanjem usluga smještaja „Bosna“ na Ilidži ul. Butmirska cesta br. 8. svako iz okvira svoje nadležnosti.

U toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolirani porezni obveznik posluje nezakonito, jer je u momentu nadzora:

-angžirao 4 neprijavljena radnika, što je predstavljalo osnov za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa novčanom kaznom od 2.000,00 KM.

-prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu novčanom kaznom od 3.000,00 KM i

-nije prijavio održavanje glazbe uživo, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu o komunalnim taksama novčanom kaznom od 200,00 KM.

Navedenom poreznom obvezniku izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200,00 KM.

Inspekcijski nadzor kod navedenog poreznog obveznika se nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja točne porezne obveze poreznog obveznika.

(Porezna uprava Federacije BiH)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend