Glazbene vijesti

Zanosna ljepotica Ana Sasso i klapa Rišpet zajedno u novom video spotu “Šta mi ljube oćeš kazat”

Klapa Rišpet za ovo ljeto, svojoj vjernoj publici osim prepunog koncertnog rasporeda, pripremila je jedno pravo glazbeno osvježenje. Na ovogodišnjem Splitskom festivalu članovi Rišpeta, predstaviti će se pjesmom “Šta mi ljube oćeš kazat’”.

Riječ je o veseloj, prpošnoj, brzoj dalmatinskoj pjesmi, autora, skladatelja klape Rišpet, Pere Kozomare, na tekst Lući Tukić i aranžman Lea Škare, s kojom će splitska klapa nastupiti na Prokurativama, na legendarnom festivalu.

Kozomara se ovog puta odlučio za brzu, veselu, plesnu pjesmu koju će Rišpet uvrstiti u svoj repertoar, budući da klapa na koncertima izvodi i puno upravo ovakvih skladbi.
‘Nakon pet laganih festivalih skladbi Rišpeta, ove godine sam se odlučio za veseliju i bržu pjesmu, pa da se svi malo rasplešemo na plažama ovoga ljeta’, rekao je Pero Kozomara.

Vrijedna ekipa snimila je i prateći video spot u režiji Željka Petreša, a u spotu se uz Rišpet pojavljuje zanosna Ana Sasso.

Klapa Rišpet, u izdanju Hit Recordsa, izdala je i posljednji studijski album, naziva “Reći ćeš mi fala”, koji je postigao zavidnu prodaju, te je još uvijek u top trideset najprodavanijih domaćih albuma.

Kako smo i spomenuli u ovim vrućim ljetnim danima Rišpetovce očekuje veoma gust koncertni raspored, pa će tako sve generacije, omiljenu klapu predvođenu legendarnim frontmenom Ivom Amulićem, moći poslušati ovoga ljeta na sljedećim mjestima:

08.07. Split, nastup na Splitskom festivalu
21.07.Rab
22.07. Rogoznica
28.07. Zaton kod Nina
29.07. Podstrana
03.08. Kali, otok Ugljan
04.08. Slovenija, Pliskovica
05.08. Baška, otok Krk
11.08. Makarska, Trg
15.08. Brtonigla
18.08. Nova Gradiška
19.08. Malinska, otok Krk
29.08. Vir
02.09. Crikvenica
23.09. Vrsar

(Foto: Pero Kozomara)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend