Lokalne vijesti

Zakazana Izvještajna skupština HPD “Vitez”

U subotu, 3.2.2018. godine, s početkom u 19 sati, u Planinarskom domu u Zaselju, održat će se Redovita izvještajna skupština HPD “Vitez”.

 

Na Skupštini će, uz ostalo, biti prezentirano Izvješće o radu u 2017. i Plan rada u 2018. godini.

HPD “Vitez” poziva svoje članove, ali i one koji to žele postati učlanjenjem u ovo Društvo, da nazoče Skupštini.

Ovo, zasigurno jedno od najorganiziranijih društava u Vitezu i šire, broji oko 200 članova, koji raspolažu planinarskim domom, smještenim u Zaselju (765 m/nv), na parceli od oko 8 000 m2.

Planinarski dom u Zaselju desetak je kilometara udaljen od Viteza i jedan je od najljepših i najopremljenijih domova u BiH, čiji su kapaciteti dodatno prošireni na ukupno 50 ležajeva. Proširenju smještajnih kapaciteta pridonijela je izgradnja posebnog objekta „Brvnare“. U neposrednoj blizini doma nalaze se i pomoćni objekti za vanjski dnevni boravak. Za posjetitelje, Planinarski dom je otvoren nedjeljom, ali i ostalim danima uz prethodnu najavu.

HPD „Vitez“ postalo je prepoznatljivo po organizaciji brojnih planinarskih izleta, različitih manifestacija, kojima je cilj promocija zdravog života i očuvanja prirodnih ljepota. Također, članice i članovi HPD „Vitez“ redovito sudjeluju na različitim planinarskim manifestacijama, osvojili su sve najviše vrhove u BiH, Republici Hrvatskoj i šire, ali organizacijom ili sudjelovanjem na raznim planinarskim školama i tečajevima vrijedno rade i na dodatnom educiranju članstva.

Svake godine HPD „Vitez“ realizira oko 40 različitih aktivnosti, među kojima su neizostavni Ljetni i Zimski noćni pohod, akcija „Pješačenjem do zdravlja“ i dr.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend