Lokalne vijesti

Zajednica žena HDZ-a BiH Busovača i Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza obilježavaju Dan narcisa

Zajednica žena HDZ-a BiH Busovača “Kraljica Katarina Kosača” u suradnji s udrugom građana “Svjetlo” iz Viteza obilježava “Dan narcisa” u Busovači, u sklopu edukacije o ranom otkrivanju raka dojke. Edukacija će se održati u našem gradu, dana 25. ožujka 2017. (subota), u vremenu od 9 do 13 sati, ispred supermarketa TIM Busovača.

 

“Prolaznicima će se dijeliti narcis i reklamni materijal te besplatno mjeriti tlak i šećer. Ovom prilikom pozivamo sugrađane da u navedenom periodu posjete našu akciju simboličnog naziva “Narcisom protiv raka dojke”, poručuju iz ZŽ “Kraljica Katarina Kosača” Busovača.

Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza djeluje tek nešto više od tri godine a već je iza sebe ostavila vrijedan, rekli bismo, i upečatljiv trag. A riječ je o humanitarnoj udruzi, s upornim humanitarnim aktivnostima i akcijama, što je bio i ostao osnovni cilj ove vrijedne Udruge, koju vrlo uspješno, sa suradnicama vodi Dragica Jurčević. Naime, uz organiziranje raznih humanitarnih akcija, prodajni izložbi vlastiti rukotvorina, sav prikupljeni novčani prihod usmjeravaju i dodjeljuju potrebitim, prije svega za liječenje teško oboljele djece.

Iako je Udruga lokalnog karaktera, viteška, nikako ne znači da su zatvorenog karaktera, što potvrđuje i jedna od prvih, vrijednih i uspješnih akcija – kupnja mamografa za Dom zdravlja u Vitezu koji sada koriste, uz Vitežanke, i žene iz drugih srednjobosanskih općina.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend