Zajednica žena HDZ 1990 ŽSB i KOU Milosrdno srce iz Novog Travnika organizirali su predavanje-svjedočanstvo“Iz tame u svjetlo“

U HKD-u Napredak u Travniku, Zajednica žena HDZ 1990 ŽSB i KOU Milosrdno srce iz Novog Travnika organizirali su predavanje-svjedočanstvo“Iz tame u svjetlo“  bivših ovisnika, članova  Zajednice Cenacolo iz Međugorja.

U ovom svjedočanstvu sudjelovali su bivši ovisnici i njihovi roditelji, članovi Zajednice Canacolo iz Međugorja. Časna sestra Elvira Petrozzi, danas poznata kao Majka Elvira, započinje sa Zajednicom Cenacolo još davne 1983 godine. Rađa se mjesto prihvata, ljubavi i služenja životu, mjesto koje je tijekom godina postalo izvor nade i uskrsnuća za mnoge izgubljene u svijetu tame i tuge, marginaliziranosti, očaja i ovisnosti. Trenutno postoji 61 bratovština u 18 zemalja svijeta (Bosna i Hercegovina 2). Zajednica nije samo mjesto oporavka i socijalne skrbi, nego škola života, jedna velika obitelj gdje se prihvaćena osoba može osjetiti kao kod kuće i na taj način pronaći vlastito dostojanstvo, ozdravljenje rana, mir u srcu, radost življenja i želju da voli.

Problem ovisnosti, bilo da se radi o ovisnosti o alkoholu, opojnim drogama, kockanju i klađenju, a u novije vrijeme i o ovisnosti o video igricama ili internetu,   je jedno zlo koje postaje jako rasprostranjeno u današnjem suvremenom svijetu i u stalnom je porastu. Ovaj problem zahtijeva sustavnije uključivanje društva u cijelosti za suzbijanje ove pošasti. Jedan od načina prevencije jeste  održavanje ovakvih predavanja na kojima bivši ovisnici i njihovi roditelji kroz svoja svjedočenja  mogu ukazati na štetnost konzumiranja alkohola, droga i td. , a i pomoći svim ovisnicima i njihovim obiteljima koje prolaze kroz pakao ovisnosti. Samo da se ovakvim predavanjima uspije spasiti jedna osoba je ogroman uspjeh, a spasi se sigurno mnogo više- izjavila je Marija Silva Vidović, članica Predsjedništva Zajednice žena HDZ 1990.