Lokalne vijesti, Regionalne vijesti

ZAGREB: Vitežani u posjetu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH

Proteklog tjedna izaslanstvo Udruge Volim Vitez posjetilo je Zagreb i institucije Republike Hrvatske, a posebno je značajan posjet Središnjem državnom uredu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gdje je domaćin Jakovu Križanoviću, Stjepanu Alilović⁩u i Marku Lovrinoviću bila savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić sa suradnicima. 


Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjem, izuzetno zapaženom radu Udruge Volim Vitez, koji je okrunjen ovogodišnjim javnim općinskim priznanjem za izuzetan doprinos cjelokupnom razvitku lokalne zajednice, za što su dobili čestitke od predstavnika Središnjeg državnog ureda. Također, razgovaralo se o budućim projektima, sveukupnoj međusobnoj potpori i načinima povezivanja Hrvata.

Iz Udruge Volim Vitez iskazali su zahvalnost na dosadašnjoj, itekako vidljivoj potpori koju Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pruža hrvatskom narodu u BiH i naravno općini Vitez.
U nastavku dana održana je i javna tribina u vidu sučeljavanja u organizaciji Matice Hrvatske s temom “Položaj Hrvata u BiH”, gdje su sudjelovali i Vitežani iz Udruge Volim Vitez. Bila je tu i prigoda da kroz razgovor s državnim tajnikom Zvonkom Milasom te drugim hrvatskim dužnosnicima razgovaraju o jačanju suradnje i svim budućim izazovima.


Inače, vrijedi dodati kako je Udruga Volim Vitez do sada provela dva projekta zahvaljujući Središnjem državnom uredu i to “Očuvanje hrvatskoga jezika i tradicije u Lašvanskoj dolini” i “Viteški ljetopis” koji je u tisku te se publiciranje očekuje uskoro.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend