Regionalne vijesti

Za vikend stižu kiša i snijeg, a idući tjedan velika hladnoća…

Nakon prestanka oborina, u cijeloj će zemlji značajno zahladiti. Već u nedjelju jutarnje temperature spustit će se do minus 10, a u nadolazećim danima bit će čak i niže…

 

Od početka ove godine već smo navikli na južinu i neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, no tome uskoro dolazi kraj. Prava zima, kakva i priliči siječnju, stiže već početkom vikenda, a prema današnjoj prognozi DHMZ-a, prave zube trebala bi pokazati idući tjedan.

U petak će dan u većini krajeva započeti s kišom koja će prema kraju dana, uz značajan pad temperatura zraka, prijeći u snijeg. Bit će ga najviše u gorju, ali u subotu bi se mogao spustiti i do nizinskih predjela kontinentalne Hrvatske.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Toplo će ostati jedino na Jadranu gdje se očekuje kiša i dnevne temperature oko 10 stupnjeva Celzijusa.

Nakon prestanka oborina, u cijeloj će zemlji značajno zahladiti. Već u nedjelju jutarnje temperature spustit će se do minus 10, a u nadolazećim danima bit će čak i niže. Preko dana bit će oko nule.

Hladno će biti i uz more gdje će jutarnje temperature također biti u minusu, a one dnevne uglavnom se neće penjati iznad pet stupnjeva.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas kiša, prema kraju dana hladnije

Ovu srijedu prevladavat će pretežno oblačno uz povremenu kišu, u gorju i snijeg. Mjestimice su mogući grmljavinski pljuskovi, uglavnom na Jadranu, a u Dalmaciji i Slavoniji kiša može biti i obilnija. Oborine će poslijepodne uglavnom prestati, a potom će se i djelomice razvedriti, ponajprije u sjevernim i zapadnim predjelima.

Umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadni koji će na otvorenom moru u drugom dijelu dana imati i olujne udare. Temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C, a navečer osjetno hladnije.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend