Svijet

Za ulazak u Austriju ipak dovoljan samo PCR test; vrijedi i za bh. građane

Austrijske vlasti su odgodile primjenu odluke o obveznoj karantini bez obzira na PCR test koja je sutra trebala stupiti na snagu.

Ova odluka je važila za stanovnike “rizičnih zemalja” među kojima su i bh. građani.

Ministar zdravstva Rudolf Anschober priopćio je kako je zbog revizije određenih pravnih propisa ova odluka odložena. Tako se za sada neće provoditi ova odluka koja je prije nekoliko dana usvojena, piše Klix.ba.

Kako je rekao Anschober, na snazi će biti odluka od 15. lipnja prema kojoj osobe iz tzv. rizičnih zemalja među kojima je i BiH mogu ući u Austriju ukoliko imaju negativan PCR test čime ne podliježu mjeri karantena.

Inače, ova “ručna kočnica” Austrije događa se nakon što je tamnošnji ustavni sud proglasio neke odluke vlasti vezane za borbu protiv koronavirusa nezakonitima.

Ahmed Husagić, koordinator za integraciju austrijske političke partije SPO oglasio se večeras u vezi s ovom odlukom. “Odluka o obaveznom karantenu bez obzira na test je odgođena. Hvala svima koji su podržali akciju i pisali žalbu na Ministarstvo zdravlja. Molim sve koji još nisu poslali žalbu da to učine u sljedećim danima”, naveo je on.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend