Glazbene vijesti, Lokalne vijesti

XXI. Otvoreno Federalno natjecanje učenika i studenata glazbe Travnik – Novi Travnik 2018.

Najavljujemo XXI. OTVORENO FEDERALNO NATJECANJE UČENIKA I STUDENATA GLAZBE, koje će se održati u Travniku i Novom Travniku od 16. do 20.travnja 2018.godine.

 

Na sastanku koji je održan u Sarajevu 9.10.2017.godine, Upravni odbor Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH, domaćinstvo je pripalo JU OMŠ Travnik, OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik i SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik.

 

Ovo prestižno natjecanje će okupiti više od 500 talentiranih, mladih glazbenika koji dolaze iz  40-ak glazbenih škola Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja. Natjecanje se održava u kategorijama komornih ansambala i orkestara.

Kako će tih dana gradovi Travnik i Novi Travnik biti središte glazbene umjetnosti, očekuje se više od tisuću sudionika, glazbenih pedagoga, eminentnih glazbenih umjetnika i ljubitelja umjetničke glazbe koji će ih posjetiti i u njima provesti ugodne trenutke druženje i upoznavanja naše Lašvanske doline.

 

Službeno otvorenje natjecanja će se održati 16.04.2018.godine u Novom Travniku, a biti će obilježeno svečanim koncertom učenika glazbenih škola KSB.

 

Od posebne važnosti je sudjelovanje i prezentacija glazbenih škola koje djeluju na prostoru naše Županije. Pripremamo se da budemo dobri domaćini i da svi natjecatelji pored osvojenih nagrada ponesu i lijepe uspomene na boravak u gradovima Središnje Bosne.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend