Vijesti iz BiH

VRIJEME U BIH: Kiša i susnježica

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme s kišom na sjeveru zemlje. Jače naoblačenje uvjetuje zahlađenje i padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tijekom noći na utorak. Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tijekom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva je najtopliji dio dana. Temperatura zraka između 7 i 14°C. S dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U utorak u jutarnjim satima većinom snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padavina na području Krajine i sjevera Bosne. Do sredine dana prestanak padavina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura s olujnim udarima brzine 55 do 70 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati nove padavine tijekom noći na četvrtak. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežito oblačno veći dio dana. Padavine većinom prije podne. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10°C.

U petak će u BiH biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C., javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend