Vremenska prognoza za četvrtak, petak, subotu i nedjelju

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu do kraja sedmice, a kako je saopćeno, ne očekuju nas velike promjene vremena u Bosni i Hercegovini.

 

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Postepeni prestanak padavina tokom poslijepodneva ili u večernjim satima. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U petak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano, a u ostalim područjima oblačno vrijeme. U Bosni je ponegdje moguća povremena i slaba rosulja. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 stepeni.

U subotu u Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje prijepodne. U Bosni oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini padavine u večernjim satima. U područjima iznad 900 m, krajem dana, kiša će preći u susnježicu i snijeg, Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 11 do 16 stepeni.

U nedjelju oblačno vrijeme u Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa susnježicom i kišom. Poslije podne i u večernjim satima prestanak padavine i razvedravanje u Hercegovni, Posavini i Krajini. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(avaz.ba)