Vraća se Lauryn Hill

Samozatajna bivša pjevačica Fugeesa odlučila je da je vrijeme za povratak u studio i na scenu. Lauryn nema običaj surađivati s medijima i davati interviewe pa je pomalo ekskluzivno svako njeno obraćanje javnosti. Pjevačila je za novinare postala sinonim neuhvatljivosti, a od svojeg “The Miseducation Of Lauryn Hill” iz 1998. godine, vrlo je rijetko nastupala i pojavljivala se u medijima.
The Fugees su imali nekoliko povremenih okupljanja u 2000. godini, ali fanovi su ostali kratkih rukava za Laurenyne daljnje solo uratke.
Novinarka NPR-a uspjela se dočepati tajanstvene supruge Marleyjevog sina i priupitati ju nekoliko pitanja koja sve zanimaju već skoro desteljeće. Hill je priznala da je prestala raditi glazbu iz nekoliko razloga: nedostatka potpore, potrebe za osobnim razvojem i razočaranja glazbenom industrijom.

Rekla je: – Često taj stroj može previdjeti potrebu da brine o ljudima koji proizvode zvukove koji imaju jako puno veze sa zdravljem i dobrobiti društva, ili barem nekih aspekata društva.

Nedavno je počela ponovo nastupati, pjevajući po Australiji i Novom Zelandu u siječnju i lipnju. Vratila se nastupanju jer se napokon može malo odmaknuti od svoje petero djece, od kojih najmlađi ima dvije godine.
Također, natuknula je da bi “Miseducation” napokon mogao dobiti nasljednika: – Mislim da je došlo vrijeme. Počinjem se ponovno osjećati uzbuđeno. Mislim da me većina ljudi nikad nije pošteno čula kako pjevam. Ako i budem snimala uskoro, možda će to biti neko sveobuhvatno izdanje – obznanila je Lauryn. A do tad će nastaviti nastupati po odabranim američkim ljetnim festivalima.