Vijesti iz BiH

Vozači, oprez: Udari vjetra i zaleđen kolovoz

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu.

Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz mjestimično zaleđen.

Na području Mostara, Livna i Tomislavgrada upozorava se na povremeno jače udare vjetra.

Dolaskom hladnih dana, a u potrazi za hranom, sve su učestaliji izlasci divljih konja na magistralni put Livno-Šuica, što nepažnjom vozača nerijetko dovodi do prometnih nezgoda.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U tijeku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se prometuje naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, promet se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07.00 do 19.00 sati, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend