Vijesti iz BiH

Volonteri i osoblje Crvenog križa na raspolaganju građanstvu

Imajući u vidu aktualnu epidemiološku situaciju i u skladu s javnim ovlaštenjima, mandatom, iskustvom i ljudskim kapacitetima, Crveni križ FBiH uputio je pismo namjere Federalnom ministarstvu zdravstva te izrazio spremnost za aktivno sudjelovanje i podršku u procesu cijepljenja stanovništva, a kao sistemski odgovor na suzbijanje širenja virusa COVID-19.

Crveni križ u procesu cijepljenja nudi osoblje i volontere Crvenog križa koji bi radili na trijažnim punktovima za osobe koje dolaze na cijepljenje, mjerenje tjelesne temperature, dezinfekciju ruku, te administrativne poslove i druge oblike pomoći sukladno uputama nadležnih institucija, što je primjer i u državama u okruženju.

Treba istaći da su od samog početka pandemije (ožujka prošle godine) u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana aktivna i dva dežurna psihologa, koji su na raspolaganju građanstvu. Pozivamo sve građane koji osjećaju neki oblik anksioznosti ili straha, te im treba razgovor da se jave na jedan od naših telefona.  

Volonteri Crvenog križa formirani u mobilne timove svakodnevno su na raspolaganju građanima koji se nalaze u kućnim izolacijama, a posebnu pažnju usmjeravamo na osobe starije od 65 godina i njihove potrebe. Također, širom Federacije naši volonteri vrše podjelu zaštitnih maski te rade na informiranju i podizanju svijesti građanstva.

Podsjećamo da su donirana značajna zaštitna sredstva zdravstvenim i socijalnim ustanovama (maske, rukavice, odijela, kape, dezificijens), a na samom početku pandemije uspostavili smo trijažne šatore i dezinfekcijske tunele.

Crveni križ će i dalje, u duhu humanosti i solidarnosti, biti na raspolaganju svojim građanima. Također, pozivamo sve građane da budu odgovorni, poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere te brinu o sebi i svojim najbližim – naveli su u priopćenju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend