Regionalne vijesti

Vodeće kompanije najavile povećanje plaća sezonskim radnicima

Poslodavci u turizmu stoga su pozdravili odluku Vlade prema kojoj se troškovi smještaja i toplog obroka za sezonske radnike više neće oporezivati kao plaća u naravi.

 

Vodeće turističke kompanije na čelu s Valamar Rivierom, Maistrom i Plavom lagunom donijele su odluku da će sredstva koja su posljedica ovog poreznog rasterećenja preusmjeriti u povećanje materijalnih prava radnika.

Povećanje plaća, smatraju u Udruzi, nužno je kako bi se povećala atraktivnost poslova u turizmu i spriječio daljnji odlazak djelatnika iz Hrvatske te će brojne turističke tvrtke iskoristiti ovo porezno rasterećenje za povećanje plaća i poboljšanje uvjeta rada djelatnika u pripremi još jedne uspješne turističke godine.

Upravo su poslodavci u turizmu isticali važnost daljnjeg fiskalnog rasterećenja kako bi se otvorio prostor za povećanje plaća u sektoru. Zajedničkom suradnjom članova HUP-a, uz podršku resornog ministarstva turizma, ova je inicijativa uspješno provedena.

Vlada Republike Hrvatske donijela je u prosincu 2017. paket mjera za zadržavanje i rast zapošljavanja, kroz koje je donesena odluka o poreznom rasterećenju svih poduzetnika koji svojim sezonskim radnicima osiguravaju smještaj i topli obrok. Kroz usvojene izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dohodak, Ministarstvo financija predviđa da će porezni obveznici biti rasterećeni za dodatnih 266 milijuna kuna.

(Poslovni.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend