Lokalne vijesti

Vlašić: Održan seminar “Avanturistički turizam u Bosni i Hercegovini”

Proteklog vikenda u organizaciji USAID-a u Hotelu Blanca na Vlašiću, održan je seminar pod nazivom “Avanturistički turizam u Bosni i Hercegovini”. Seminar je okupio brojne aktiviste koji su sudjelovali u izradi strategije avanturističkog turizma u BiH, a ispred udruženja građana “Zabrđe” sudjelovao je predsjednik Miroslav Petrović.

Seminar su vodili Jana Apih i Jan Klavora iz slovenske Tvornice održivog turizma “The GoodPlace”.

Naglasak seminara je bio na izradi strategije razvoja avanturističkog turizma u BiH za koji se predviđa da će biti ključan u ekonomskom oporavku od pandemije. Napomenimo da je avanturistički turizam jedan od najbrže rastućih sektora turizma i njegov kontinuiran rast donosi pozitivan utjecaj za gospodarstvo,ljude i okoliš.

Slovenska outdoor adventure agencija, specijalizirana za razvoj održivog turizma, na čelu sa Janom Apih, je prenijela polaznicima nova znanja potrebna za strateško planiranje projekata u avanturističkom turizmu na našem području.

Kao što je mnogima od ranije poznato, naš član Miroslav Petrović je predsjednik Udruge građana Zabrđe, a njegovim imenovanjem na mjesto predsjednika je planinsko izletište dobilo sasvim novu perspektivu, čemu u prilog govore brojni ekološki i infrastrukturni projekti koje je proveo u djelo. Stoga ne sumnjamo da će iskustva i znanja stečena na ovom seminaru implementirati u svoj pristup razvitku. Zabrđa kroz nove inovativne projekte koji će podići ovo planinsko izletište ka vrhu liste planinskih destinacija.

#education #tourism #sustainabletourism #outdoor #goodplace #goodpeople #cyclingtourism #solutins #assessment #planning #marketing #development

Institute Factory of Sustainable tourism

Visit GoodPlace – the sustainable travel agency

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend