Glazbene vijesti

Vlado Kalember & Srebrna krila objavili emotivnu biografsku skladbu “To sam ja”

“To sam ja” nije samo obična pjesma, to je biografija Vlade Kalembera, odnosno  njegova verzija pjesme ‘My Way’. Riječ je o trećem singlu objavljenom za diskografsku kuću Dancing Bear.


Vlado Kalember, jedan od najvećih šarmera i vlasnik najpoznatijeg i svima ugodnog hrapavog vokala na domaćoj glazbenoj sceni, uz svoj bend Srebrna krila ovoga puta predstavlja jednu uistinu posebnu skladbu.

Nakon nedavnih uspješnica “Kopija” i “Je li ti žao zbog nas”, Vlado Kalember i Srebrna krila objavili su novi singl “To sam ja” koji ima poseban značaj i izdvaja se od svega što su dosad objavili. Naime, Vladina, radišnost i kreativnost nije mu dopustila da pronađe vremena kako bi napisao biografiju na uobičajeni način kroz knjigu kako to rade mnogi umjetnici,  već ju je odlučio pretočiti na sebi svojstven način, u njemu najprirodnijoj formi – kroz pjesmu. “To sam ja” biografski je singl prepun ljubavi, odvažnosti i topline zasigurno će vas osvojiti na prvo slušanje.

O ideji, realizaciji i nastajanju vlastite biografije kroz ovu prekrasnu emotivnu skladbu jednostavno naslovljenu “To sam ja” i zašto ju je baš sada odlučio podijeliti sa svima nama, Vlado je pojasnio:

“Napisao sam pjesmu prije pet godina i sada je završio, što znači da je baš sada pravi trenutak za objavljivanje. Ova pjesma je moja verzija  ‘My Way’! To sam ja, to je moj put, moj život koji sam sažeo u jednu, ovu pjesmu. Za mnoge će to biti samo ljubavna pjesma ali za mene osobno je to puno više – to je pjesma o meni.“ U nastavku dodaje jedan jako značajan i interesantan detalj “…stihovima: ‘ i  tvoja ljubav me podigne…’  se odnose na mog sina, namijenjeni su njemu“ .

Glazbu pjesme “To sam ja”, objavljene za diskografsku kuću Dancing Bear, potpisuje Vlado Kalember, stihove sjajni Željko Pavičić dok se aranžman i produkciju pobrinuo, već tradicionalno, odličan Hrvoje Grčević – Grga.

Prigodno posebnoj tematici pjesme i njezinom značenju, sasvim logičan je i odabir simpatične fotografije preslatkog, jednogodišnjeg Vlade koja je poslužila upravo za cover singla / biografije “To sam ja”.

Vlado Kalember i Srebrna krila jedan su od najdugovječnijih hrvatskih sastava čija karijera s prekidima traje preko četrdeset godina. Tijekom svoje karijere uspjeli su osvojiti obožavatelje diljem svijeta, od zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji te širom Europe (primjerice u Bugarskoj su svojevremeno čak dobili nadimak ‘Balkanski Beatlesi’.Svojim i danas rado slušanim pjesmama “Ana”, “Zakuni se ljubavi“, “Nek’ živi ljubav“ i “Vino na usnama“, Vlado Kalember i Srebrna krila obilježili su brojne mladosti, prve ljubavi i odrastanja, a razloga za sreću i ponos ima i danas kada ponovno osvajaju slušatelje.  Tijekom svoje karijere  prodali su milijune nosača zvuka pa se danas s punim pravom ubrajaju u najznačajnije pop izvođače ovih prostora.

Vladu Kalembera pratite na njegovom službenom Facebook pageu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend