Vlada SBK donijela Odluku o davanju suglasnosti školama za raspisivanje natječaja za popunu radnih mjesta

Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada SBK je dala suglasnost na Nacrt programa javnih investicija Srednjobosanskog kantona za period 2018-2020 godina.
Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijela Odluku o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za financiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za 2016/2017.g., odlukom se izdvaja iznos od 354.621,88 KM, za financiranje prijevoza učenika osnovnih škola za peti mjesec.
Vlada SBK donijela je Odluku o davanju suglasnosti školama za raspisivanje natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta za nastavnu 2017./2018. godinu za nastavno i nenastavno osoblje.
Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada SBK je dala suglasnost za pokretanje postupka direktnog sporazuma za nabavku i ugradnju LED blinkera sa zvučnom signalizacijom GOLF A7, u iznosu do 4.600,00 KM, kao i suglasnost za pokretanje postupka izravnog sporazuma za obilježavanje vozila golfa A7- 7 komada i obilježavanje vozila CADDY- 4 komada, u iznosu do 3.700,00 KM.
Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijela Odluku o raspodjeli dijela sredstava Proračuna SBK namijenjenih za sport za 2017. godinu, odlukom se izdvaja iznos od 12.500,00 KM, sredstva su namjenjena za uplate kotizacije za sudjelovanje u ligaškim natjecanjima klubova.

 

(Izvor:drukciji.ba)