Lokalne vijesti

VITEZ:Održana edukacija za članove Multidisciplinarnog tima

Jučer u maloj sali Etno sela “Čardaci” održana edukacija za članove Multidisciplinarnog tima na temu nasilje u obitelji/porodici.

 Edukacija je realizirana  u okviru projekta “Jačanje kapaciteta i usavršavanja članova MT-a Vitez u prevenciji i borbi protiv nasilja u obitelji” koji se realizira kroz projekt “Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini”.

Predavači i realizatori edukacije bile su:

1. Mr.sci. Indira Mehić-Čejvan – direktorica Centra za socijalni rad Jajce (Primjer prakse, Općina Jajce)

2. Ivanela Brković – pedagogica u SŠ “Vitez”u Vitezu (Izazovna godina)

3. Klementina Nuk-Vuković – psiholog u Centru za mentalno zdravlje Vitez (Radionica)

Mr.sci. Indira Mehić-Čejvan – direktorica Centra za socijalni rad Jajce prezentirala je dobre Primjere iz  prakse u Općini Jajce. Prezentirala je istraživanje i na koji način to Multidisciplinarni tim radi. U doba pandemije Covid 19 koji su problemi i koji su sve izazovi u doba pandemije, gdje su izradili i Priručnik u kojem se nalaze i smjernice kako djelovati u kriznim vremenima.Nakon prezentacije prisutnima se obratila Ivanela Brković pedagogica u SŠ “Vitez”u Vitezu, gdje je na naglasila važnost psihološkoj jačanja svakog pojedinca, i kako živjeti i prihvatiti „novo normalno“ vrijeme. Koliko je izazovna godina i na koji način nositi se sa problemima .Klementina Nuk-Vuković – psiholog u Centru za mentalno zdravlje Vitez održala je radionicu gdje su prisutni imali priliku na zanimljiv i poučan način otkriti neke smjernice kako se nositi s problemima u svakodnevnici, kako mentalno biti jači.

Članovi Multidisciplinarnog tima Vitez su predstavnici Socijalnog rada Vitez, Policijske stanice Vitez, Pedagozi i psiholozi osnovnih i srednjih škola iz Viteza, Centara za Mentalno zdravlje Vitez i radio Viteza.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend