Sport

Vitežani u novoj opremi najuspješniji u drugom kolu kantonalne karate lige

U sali Vatrogasnog doma u Starom Vitezu održana je svečana dodjela novih trenerki za prvi tim karate kluba “MLADOST “ Vitez.

Svečanosti su prisustovali načelnik Općine Vitez,  Advan Akeljić, predsjednik Stranke demokratske akcije Vitez i podpredsjedavajući Skupštine SBK-a Muharem Grabus, te federalni poslanik iz SDA g-din Ramiz Meša, koji su ujedno bili i donatori dodijeljene sportske opreme.

Ovoj svečanosti su prisustvovali i direktori Osnovnih škola iz Viteza Armin Imamović i Salih Zlotrg, te predstavnik Medžlisa islamske zajednice Općine Vitez, glavni imam Omer ef. Sikira. Uprava kluba je spomenutim zvaničnicima uručila zahvalnice za dugogodišnju saradnju i pomoć pri razvoju kluba.

 

Samo dan kasnije, u nastavku drugog dijela takmičarske sezone, članovi  karate kluba “MLADOST” Vitez su na najbolji način opravdali novu sportsku opremu te su u okviru drugog kola kantonalne lige, održanom u tehničkoj organizaciji karate kluba “Vlašić “ Turbe, postigli vrhunske rezultate i osvojili prvo mjesto u ukupnom plasmanu od 12 klubova i 270 takmičara.

Takmičari karate kluba “MLADOST” Vitez osvojili su 13 zlatnih, 10 srebrenih i 9 bronzanih medalja. Najboljom takmičarkom proglašena je članica KK Mladost Varupa Nedžmina.

Šef stručnog štaba karate kluba „MLADOST“ Vitez, Aldin Adilović, je zadovoljan postignutim rezultatom, kao i trenutnom formom takmičara. Također je još jednom zahvalio donatorima sportske opreme, izražavajući uvjerenje da će njegovi takmičari i u narednom periodu osvjetlati obraz i opravdati dato povjerenje.

(KK Mladost)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend