Sport

Vitežani treniraju punim intenzitetom

Nakon 4 odigrana kola proljetnog dijela, zbog utakmica reprezentacije, uslijedila je pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

U razgovoru s pomoćnikom šefa stručnog stožera, Ivicom Bonićem, saznali smo kako će Vitežani reprezentativnu pauzu iskoristiti  kako bi se adekvatno pripremili za ono što ih čeka, a to je teška borba za opstanak.

U planu su treninzi punog intenziteta koji će se odrađivati na terenima u Vitezu. Danas će u Sarajevu biti odigrana test utakmica s ekipom Rudara iz Kaknja, dok se u utorak, ukoliko to vremenski uvjeti dozvole, u Vitezu igra prijateljska utakmica s ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Kako smo ranije pisali, u pogonu, zbog ozljede, nije Novak, dok se Đerić vratio punim treninzima, te će se nakon odigranih test utakmica vidjeti da li će moći ući u konkurenciju za meč protiv Drine.

Disciplinska komisija još uvijek nije zasjedala, pa se ne zna točan broj utakmica kazne za Jevtića i Muminovića, koji su u prethodnoj utakmici protiv Olimpica zaradili crvene kartone.

Takmičenje u BHT Premijer ligi nastavlja se 2. travnja, utakmicama 23. kola, u kojoj Vitez dočekuje ekipu Drine iz Zvornika.

 

 

 

(izvor:NK Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend