Sport

Vitežani otputovali na desetodnevne pripreme u Međugorje

Viteški nogometni premijerligaš u zimskoj stanci doživio je pravi nogometni egzodus. Naime, u odnosu na jesensku sezonu, u pripremama za nastavak prvenstva, nedostaje čak 12 igrača (Ćutahija, Peko, Novak, Vuković, Zukić, Karić, Đerić, Mamić, Franjić, Bajo, Mikatek i Miletić).

 

Kada se tomu doda da su ovaj klub u proteklih nekoliko dana napustili i najtalentiraniji juniori (Petrović –Korona Kilece, poljski prvoligaš , Ramljak i Jovanović – Zrinjski i Badrov – Čelik), nije teško zaključiti da se klub nalazi u vrlo teškoj, čak bi rekli, bezizlaznoj situaciji.

Klub je napustio (sporazumno) i trener Branko Karačić i Jasmin Đidić, jedan od njegovih pomoćnika, a dugogodišnji kapetan momčadi, Toni Livančić koji se, nakon što je jesensku sezonu igrao za hrvatskog prvoligaša „Rudeš“, vratio se u Vitez i pristupio Čeliku. Na žalost, dok smo pisali ovaj tekst stigla je vijest da je i trinaesti igrač napustio Vitez. Naime, nakon što se ljetos vratio iz Italije i ponovo zaigrao za svoj matični Vitez, jedan od dugogodišnji kapetana momčadi i uz Livančića i najbolji izdanak viteške nogometne škole u posljednjih desetak godina, Josip Šantić, prešao je u Čelik. Bravo kapetani, ironično kažu Vitežani.

No, s druge strane, pripreme NK Vitez teku zacrtanim planom, igrači koji su ostali u klubu i novi koji su došli, rade vrijedno, uporno…, momčad se još uvijek kompletira, na probi je nekolicina mladih, talentiranih igrača, a vode se i razgovori s nekoliko igrača koji bi, pristupe li Vitežanima, sigurno bili pojačanja. „Za sada“, kaže nam pomoćni trener, bivši istaknuti igrač Viteza, donedavno trener u Školi nogometa „Romari“, Goran Lovrinović, „momčad nam je neiskusna, no poletna i željna dokazivanja, afirmacije i borbenosti i vrijednoga rada sigurno nam neće nedostajati. A očekujemo u narednih nekoliko dana dolazak još ponekog igrača koji bi, znanjem i iskustvom mijenjali „krvnu sliku“ momčadi“.

Odlaskom Karačića, kormilo kluba je povjereno njegovom pomoćniku, Viteženinu Ivici Boniću, koji je početkom jesenske sezone, do dolaska Karačića, bio šef stručnog stožera.

„Naravno da se ne može govoriti o trenutno dobroj situaciji u našem klubu, no reći ću, bolja je nego što je bila ljetos, kada smo krenuli s pripremama, za našu petu premijer ligašku sezonu. Situacija nije ohrabrujuća, nije ni optimistična, ali s radom i entuzijazmom naših igrača nemamo baš nikakvih problema, a Uprava kluba nam je osigurala optimalne uvjete za rad i evo, danas idemo na desetodnevne pripreme u Međugorje. Očekujemo i dolazak još nekoliko igrača, jer sada, uz to što je naša momčad vrlo mlada i neiskusna, malo nas je za teško proljeće koje nas čeka. Istina, nemamo nikakvih imperativa, ali imamo obvezu maksimalnog angažmana, htijenja, borbenosti, želje… Drugim riječima, nema predaje, nema bijele zastave… Pa kakvi bi mi sportaši bili kada bi se već na polusezoni predali“, kaže Ivica Bonić.

Vitez je odigrao i dvije pripremne utakmice, protiv Iskre iz Bugojna na Kamberovića polju u Zenici (2:0 za Vitez) i u subotu s federalnim prvoligašem Bosnom u Visokom (4:3 za Bosnu).

Na put u Međugorje u nedjelju prije podne otputovali su: Tirić, Badrov, Brekalo, Tipurić, Ćosić, Jevtić, Vranjić, Bojo, Vukoja, Livaja, Đogić, Ramljak, Vrhovac (vratio se u Vitez nakon što je jesenas igrao za hrvatskog drugoligaša Novigrad op.a.), juniori Vujica, Bošatlija i Lucić, i trojica igrača koji su na probi. U Međugorju gdje će boraviti do 7. veljače, Vitez će 31. siječnja odigrati utakmicu s Čapljinom, 4. veljače s Veležom, 7. veljače sa „Slogom“ iz Siminog Hana (klubovi Prve lige Federacije BiH op.a.) i 10. veljače generalku u Doboju kod Kaknja protiv premijerligaša Mladosti.

(dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend