Vitežani obranili titulu najuspješnijeg kluba od rekordnih 84  klubova i 767 takmičara

Karate klub „Mladost“ Vitez na Federalnom prvenstvu za djecu u Zenici od 84 prijavljena kluba, obranio prošlogodišnju titulu  najuspješnijeg kluba na prvenstvu.

U nedjelju 17.ožujka 2024. god , u Zenici  je  održano  19. Federalno prvenstvo za djecu  na kojem je sudjelovanje uzelo 767 takmičara i 866 prijava iz 84 karate kluba sa područja Federacije BiH. Ovo je ujedno bilo i najmasovnije Federalno prvenstvo za djecu.

KK Mladost Vitez su osvojili dvanaest medalja i to sedam zlatnih i pet bronzanih medalja te u ukupnom plasmanu zauzeli zavidnu prvu poziciju, dok su brat i sestra Hamza i Zahra Adilović izdominirali na prvenstvu kako na tatamiju tako i u publici Zeničke Arene.

Po dvije zlatne medalje su osvojili Adilović Zahra u kategorijii kate djevojčice 10 godina i u kategoriji borbe djevojčice 10 god -30kg i  Adilović Hamza u kategorijama kate dječaci 11 godina i borbe dječaci 11 god.-35kg. Zlatnim medaljama su se također okitile Livnjak Iman u kategoriji kate djevojčice 9 godina,Gudelj Marija u kategoriji borbe djevojčice 11 god -40 kg i  Mangić Nejla u kategoriji borbe djevojčice 10 god +44kg.

Bronzane medalje u  kategorijama borbi su osvojili Viteškić Ilham, Hidić Nasiha, Pezer Esma i Sivro Elmedin.

Šef stručnog štaba karate kluba“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović,  je prezadovoljan postignutim rezultatima  te se nada identično dobrim  rezultatima na predstojećem Državnom prvenstvu za  djecu  kao i Izbornom takmičenju za djecu, kadete, juniore i U21 seniore .Također čestita svim osvajačima medalja i naglašava  nezaobilaznu činjenicu da su članovi karate klub „Mladost“ Vitez već dugi niz godina u samom vrhu BH karatea.