Vitežani idu korak po korak do bolje forme za novu sezonu

Nakon petodnevnih priprema na Kupresu i prijepodnevnog treninga nogometaši Viteza u nedjelju, u popodnevnim satima, vratili su se kući i na Gradskom stadionu u Vitezu u predvečerje odigrali su prijateljsku utakmicu s Olimpikom iz Sarajeva.

Dobra igra

Tijekom cijeloga susreta Vitežani su bili bolji, dominantniji, stvorili su daleko više povoljnih prilika za postizanje pogodaka, a dvije, nakon lijepih akcija u pogotke je pretvorio razigrani, vrlo dobri, Tony Livančić (44. i 62. minuta). No, ako se zna kako su Vitežani u nedjelju ujutro imali trening na Kupresu, te kako su po velikoj vrućini i sparini autobusom s Kupresa putovali u Vitez, te kako su utakmicu igrali po velikoj vrućini, na temperaturi višoj 12 – 14 stupnjeva nego što su je imali na Kupresu, onda se može reći kako je Vitez protiv Olimpica odigrao i više nego dobro.

Posebno se to odnosi na prvih šezdesetak minuta dok je kod nogometaša bilo svježine i dok trener Pavić nije izvršio brojne izmjene.

Službeno, za Vitez je debitirao Zoran Kokot, napadač, i u samo 45 odigranih minuta igre pokazao se pravim pojačanjem, a 30 debitantskih minuta dobio je i vratar hrvatskog prvoligaša Rijeke na jednogodišnjoj posudbi u Vitezu, David Samuel Nwolokor. Ulazeći na teren, dvadesetogodišnji Nigerijac pozdravljen je burnim pljeskom dobrodošlice i podrške od 300 i više gledatelja, a na kraju susreta viteškim mališanima podijelio je čak na desetine autograma.

Utakmica s Olimpicom pokazala je da su Vitežani dobro i vrijedno radili, da imaju vrlo solidnu prvu postavu, 12 -14, rekli bismo, dobrih igrača, što jasno govori o „kratkoći klupe“ koja se s novim igračima, pojačanjima, mora „produžiti“. Jer, više nego riskantno bilo bi ući u nadolazeće prvenstvo bez još dvojice – trojice kvalitetnih nogometaša, prije svega u veznoj liniji i na lijevoj bočnoj, defanzivnoj strani, što nam je u ponedjeljak ujutro decidirano potvrdio i strateg Vitežana, Boris Pavić. Na tomu se navodno radi, a prema informacijama iz kluba to će biti i realizirano do subotnje generalke u Zenici protiv Čelika.

U susretu protiv Olimpica momčad koja se, očigledno je, još traži, trener Pavić je priliku dao svim raspoloživim snagama, osim rekonvalescentu Arminu Kapetanu.

Odmor do srijede

Veći dio susreta Vitez je igrao u sastavu: Pirić, Livaja, Hahurda, Sadiković, Barišić, Muminović, Đerić, Dedić, Novak i Livančić. Priliku su dobili i: Nwolokor, Stanići, Jurić te osamnaestogodišnjaci Petrović, Vrhovac, Ramljak i Franjić.

Nakon jutarnjeg treninga u ponedjeljak nogometaši Viteza su dobili dva dana slobodno za oporavak od teškog tempa na ovim pripremama.

– Od srijede poslijepodne nastavit ćemo s radom, koji će se bazirati na uigravanje linija i momčadi, na tehničko taktičke zadatke i finese. U subotu ćemo, još jednom, ovaj put sa zeničkim Čelikom, provjeriti što smo i s koliko uspjeha radili i uradili, s nadom da ćemo uskoro i kompletirati momčad s dva tri – nova nogometaša koja bi morala imati status pojačanja, kazao je trener Viteza Boris Pavić.

(VL)