Lokalne vijesti

VITEZ: Važna obavijest za poljoprivredne proizvođače

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja općine Vitez koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK) da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.3.2018. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi registar.

Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nosioca gazdinstva, članova, broj žiro-računa, prebivališta ili sjedišta, dužni ste prijaviti u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.
Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou.
Apelujemo ovim putem na poljoprivrednike da dođu u kancelariju broj 213, u Službu za poduzetništvo i lokalni razvoj općine Vitez, kako bi prijavili proizvodnje i time ostvarili pravo na novčane podrške za poljoprivredne proizvodnje u 2018. godini.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u kancelariji broj 213, u Službi za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez, ili putem broja telefona 030 718 217. Kontakt osoba je Jusuf Sivro.

(Služba za poduzetništvo i lokalni razvitak)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend