Lokalne vijesti

Vitez: Ulaže se oko pola milijuna maraka

 

Iako je vrijeme teško, recesijsko, infrastrukturne investicije u Vitezu nisu stale. Istina, usporene su, neke su do daljnjega i odgođene, no ipak će, kako nam je kazao općinski načelnik Vlado Alilović, ove godine biti u infrastrukturne projekte, putne prije svega, biti uloženo oko pola milijuna konvertibilnih maraka.

Završena sanacija

 

Proteklih dana potpuno je završena sanacija, rekonstrukcija i asfaltiranje prometnice od župne crkve sv. Jurja u Vitezu pa do mosta na rijeci Lašvi u naselju Divijak. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji, proširenju, izradi nogostupa i asfaltiranju prometnice od Vonkova mosta na rijeci Lašvi pa do uključivanja na magistralnu cestu (viteška zaobilaznica) koja prolazi kroz Poslovni centar PC -96. To je, ujedno, i dio već izgrađenih servisnih prometnica za potrebe Poslovnog centra, a ima veliki značaj i za žitelje Mjesne zajednice Krčevine i ujedno je najkraća poveznica gradskog središta i viteške poslovne zone. Dužina dionice koja se rekonstruira i dijelom izmješta sa stare trase je oko 650 metara, a radovi će koštati oko 160 tisuća KM. Sa 80 tisuća ove radove sufinancira Federalno ministarstvo poduzetništva i obrta, a s 30 tisuća srednjobosansko županijsko Ministarstvo prostornog uređenja, obnove i razvoja. Već ranije na ovoj dionici izvršena je regulacija korita potoka i rukavaca Lašve, te izgrađeno ili pak rekonstruirano pet manjih mostova i vodopropusta u što je uloženo dodatnih oko 150 tisuća KM. Međutim, kako je kazao općinski načelnik Alilović, ukupan iznos troškova radova na ovoj dionici bit će i dodatno uvećan zbog u projektu nepredviđenih poteškoća i dodatnih zahvata pri uređivanju izlaska s ove na magistralnu prometnicu.

Izmještanje dijelova

Ujedno, zbog izmještanja dijela ove prometnice bit će rekonstruiran i dio stare trase koji ostaje za korištenje mještanima zaseoka Grabovci u dužini od 250 m, u što će biti uloženo oko 25.000,00 KM. Radove izvodi tvrtka Adžić asfalt iz Žepča, a prema riječima načelnika Viteza Vlade Alilovića, radovi bi trebali biti završeni sredinom kolovoza.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend