Lokalne vijesti

VITEZ: U utorak Sajam zapošljavanja

Služba za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Srednjobosanskog kantona organizuje 8. Sajam zapošljavanja. Sajamske aktivnosti će se održavati dva dana i to kako slijedi:

 

  • dan, 07.05.2018. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u period od 10:00 do 14:00 sati bit će održan Okrugli sto na temu “Primjena Zakona o obrazovanju odraslih i njegov uticaj na zapošljavanje”. U radu Okruglog stola osim Službe za zapošljavanje SBK/KSB će učestvovati predstavnici Skupštine i Vlade SBK, predstavnici Ministarstva privrede i Ministarstva obrazovanja SBK, predstavnici Sveučilišta Vitez, te predstavnici Općina, poslodavaca i drugi.

 

  • dan, 08.05.2018. godine u Franšiznom centru u Vitezu, u period od 10:00 do 15:00 sati bit će održan Sajam zapošljavanja na kome će uzeti učešće oko šezdeset poslodavaca i preko hiljadu nezaposlenih osoba.

 

Ovo je izuzetna prilika za nezaposlene i poslodavce da se direktno upoznaju sa ponudom i potražnjom na tržištu rada, te  da se predstave i promoviraju na najbolji način i iskoriste poslovne prilike koje im se ukažu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend