Lokalne vijesti

VITEZ: U subotu 6. Memorijalni pohod “Darijan Šarac”

HPD Vitez, u suradnji s Udrugom dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB, organizira 6. Memorijalni pohod Darijan Šarac.

 

Već tradicionalni 6. Memorijalni pohod Darijan Šarac organizira se u spomen na prerano preminulog Darijana Šarca iz Čitluka, koji je nakon transplantacije srca, na žalost izgubio bitku te je s nepunih 17 godina preminuo. Grupa naših planinara, članova HPD Vitez, prilikom hodočašća u Međugorje 2011. godine, dugog 180 km, nakon 5 dana hoda, bila je toplo primljena kod obitelji Šarac, Darijanovih roditelja, Ankice i Željka i od samog Darijana te se ovim pohodom ujedno sjećamo Darijana, ali i zahvaljujemo obitelji Šarac koji su tada potpune strance primili u svoj dom kao najbolje prijatelje.
Ovim pohodom, također želimo promovirati šetnju i hodanje kao zdrav način života, ali i promovirati darivanje organa kao najhumanije djelo i vrhunski čin ljubavi čovjeka prema čovjeku.
Prije samog pohoda,a u povodu EUROPSKOG DANA DARIVANJA ORGAN (09.09.2017), UDiT SBK/KSB postavit će svoj štand na trgu ispred hotela u Vitezu, na kojem će svi građani i sudionici ovog pohoda, koji to žele, moći potpisati DONORSKU KARTICU i tako iskazati potporu samom darivanju organa i transplantaciji kao najboljem načinu liječenja.
Pozivamo sve građane i planinare iz drugih planinarskih društava da nam se pridruže na ovom humanom pohodu na kojemu očekujemo i Darijanove roditelje i planinare iz PD “Babin zub” iz Knjaževca (Srbija), te članove Ekološkog Udruženja “BUK” iz Bučja kod Knjaževca, na čelu sa Sandrom Živković, koja je prije nekoliko godina transplatirala pluća.

PROGRAM 6.Memorijalnog pohoda “Darijan Šarac”:

SUBOTA 09.09.2016:

15,00 GRADSKI TRG; ISTURENI ŠTAND UDiT-a POTPISIVANJE DONORSKIH KARTICA

17,00 GRADSKI TRG;OKUPLJANJE SUDIONIKA POHODA

17,30 POLAZAK NA POHOD

Relacija: Gradski trg- Novo gradsko groblje -Nebašce-Osoje-Liskovina- Bijakovica-Zabrđe-Zaselje
20,30 DOLAZAK NA ZABRĐE odmor i okrepa
21,00 POLAZAK SA ZABRĐA
22,00 DOLAZAK U ZASELJE

Po dolasku u Zaselje, za sve sudionike pohoda organizatori će osigurati topao čaj i obrok iz planinarske kuhinje.
Ovisno o broju zainteresiranih, moguće je organizirati prijevoz sudionika od Krečana u Gornjoj Večeriskoj.

OBVEZNO ponijeti baterijske lampe, a odjeću i obuću prilagoditi vremenskim uvjetima!
Hodate na vlastitu odgovornost!

HPD Vitez i UDIT SBK/KSB

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend