Kultura, Lokalne vijesti

VITEZ: U Napretku promocija knjiga ,,Preživjeti 21. stoljeće” i ,,Izopačeno čovječanstvo” Žane Alpeze

Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica Vitez organizira predstavljanje knjiga pod nazivom ,,Preživjeti 21. stoljeće” i ,,Izopačeno čovječanstvo” autorice Žane Alpeze.

Kako smo prethodno najavljivali, promocija se trebala održati prošloga četvrtka, ali je zbog smrtnog slučaja u obitelji autorice, prolongirana za četvrtak, 11. veljače, u 18,30 sati, u dvorani HKD ,,Napredak” u Vitezu.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Vokalna skupina ,,Viteški akordi” i ,,Ritter Ethno ansambl HKD ,,Napredak” Vitez.

„Preživjeti 21. stoljeće“ je skup kolumni koje je autorica Žana Alpeza pisala za države u regiji (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija).

Riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice. U njoj otvoreno, bez ustezanja, kroz osobna iskustva progovara o mizantropiji kojom smo, nažalost, okruženi.

Sve više smo, misli autorica, zaokupljeni sami sobom i vlastitim uspjehom i na tom se putu negdje izgube prave vrijednosti, moralnost i jednostavnost, bez obzira na sredinu u kojoj živimo.

Riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice.

Nakon dugogodišnjeg rada u međunarodnim kompanijama, ostaje bez posla kao i sve njezine kolege, te uz ideju da aplicira na projekt ženskog poduzetništva počinje njena nova karijera. 2013. god. je osnovala socijalno poduzetništvo u Zapadnohercegovačkoj županiji pod nazivom „Djelatnost poljoprivrede MILA“.

Predsjednica je Udruge ,,Pravi Put” od 2015. godine i radi na segmentima edukacija, podrške, umrežavanja. Udruga radi na području čitave BiH, te s europskim državama kao što su Švicarska, Srbija, Makedonija, Hrvatska kroz razne projekte za mlade, za poslodavce, osobe s invaliditetom i slično.

Od 2015. godine na području Hercegovine su završeni neki od važnih projekata s vladinim sektorom, raznim organizacijama kako domaćim tako i inozemnim, nevladinim sektorom, vijećem mladih raznih općina i slično. U posljednje dvije godine udruga radi i s inozemnim institucijama.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend