Lokalne vijesti

Vitez: Svečano otvorena rekonstruirana Gradska tržnica

Prigodnom svečanošću danas je i službeno otvorena rekonstruirana Gradska tržnica Vitez. Simboličnim presijecanjem vrpce, obnovljenu Tržnicu u rad su pustili načelnik općine Vitez, Advan Akeljić, predsjednik Općinskog vijeća Vitez, Tomislav Bošnjak Matić i direktor IFAD programa za BiH Halil Omanović. U rekonstrukciju su Općina Vitez i Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj IFAD uložili 510 tisuća KM. Poznato je da je dugi niz godina Gradska tržnica Vitez imala neadekvatne uvjete za prodaju hrane, voća i povrća, a izgradnjom ovakve Tržnice u Vitezu stvorili su se uvjeti i prostor za prodaju svježih proizvoda domaćih poljoprivrednika. Svečanosti otvorenja nazočili su i predstavnici političke i izvršne vlasti Kantona Središnja Bosna, premijer Kantona Tahir Lendo i zamjenik predsjedatelja Sabora KSB Muharem Grabus.

Podsjetimo, rekonstrukcija stare viteške tržnice odvijala se u fazama. U prvoj fazi izvedeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj infrastrukturi, postavljene su gromobranske instalacije, te je asfaltiran plato tržnice i postavljani demontažni prenosivi stolovi. Na 1000 četvornih metara površine nove Gradske tržnice u Vitezu sad su smješteni štandovi za voće i povrće, mlijeko i mliječne proizvode, štandovi za prodaju mesa i odjevnih predmeta. Tržnici još nedostaje mokri čvor, ali će se i taj problem uskoro riješiti.

Vitez je donedavno imao tržnicu, koja nije ispunjavala ni minimalne uvjeta za rad i bila je među najneuglednjim u cijeloj BiH, a realizacijom ovog projekta, nova Tržnica je stekla sve uvjete i postala mjesto dobre prodaje. Proizvođači i trgovci, koji rade na viteškoj Gradskoj tržnici, kažu da su prezadovoljni rekonstuiranom tržnicom, koja im sad pruža adakvatan prostor za rad. Otvaranje rekonstruirane gradske tržnice u Vitezu, popraćeno je kulturno-zabavnim programom i druženjem građana uz roštilj i osvježavajuća pića.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend