Lokalne vijesti

Vitez: sastanak općinskog načelnika s izvođačima infrastrukturnih radova

U kabinetu načelnika općine Vitez održan je sastanak na kojem su bili prisutni izvođači radova za poslove koji su u toku i to JKP „Vitkom“ Vitez, za rekonstrukciju vodovodne mreže u Starom Vitezu i Kruščici i IGM-IUT “Haskić” d.o.o za poslove izgradnje ceste 5 u poslovnoj zoni Šljivčica.
Sastanku su, također, prisustvovali izvođači radova za poslove za koje je provedena procedura javne nabavke i pripremljeni ugovori za potpisivanje, a to su :
– Asfaltiranje pet dionica lokalnih puteva na području općine Vitez. Vrijednost ovog ugovora iznosi 78.250,00 KM a izvođač radova je “Adžić –Asfalt” d.o.o. Žepče.
– Saniranje udarnih rupa u gradskom i seoskom području općine Vitez. Vrijednost ovog ugovora iznosi 40.500,00 KM a izvođač radova je “Dobojputevi” d.d. Doboj.
– Nabavka dolomitnog agregata za saniranje lokalnih puteva u naseljenim mjestima na području općine Vitez. Vrijednost ovog ugovora iznosi 23.060,00 KM a izvođač radova je “Bucomerc” d.o.o Kiseljak.
– Nabavka betona za saniranje lokalnih puteva u naseljima na području općine Vitez. Vrijednost ovog ugovora iznosi 27.787,50 KM a izvođač radova je “Bucomerc” d.o.o Kiseljak.
Na sastanku je upriličeno potpisivanje ugovora sa novoizabranim izvođačima radova, a također pored toga načelnik je zamolio sve izvođače da se pridržavaju obaveza iz ugovora tj. da svoje radove izvedu kvalitetno i u predviđenim rokovima. Izvođačima radova koji su u toku, sugerisao je da se uozbilje i svoje radove privedu kraju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend