Lokalne vijesti

VITEZ: Reakcija općinskog i županijskog čelnika HVIDR-e na šovinističke grafite

Tijekom proteklog dana u Vitezu je osvanulo nekoliko šovinističkih grafita, jedan od njih i na prostorijama općinske organizacije HVIDRA-e, kao i županijskih braniteljskih udruga ŽSB čije se prostorije također nalaze u Vitezu.

“Ovo nije udar na imovinu i zgrade, nego na institucije, u konačnici na čitavu braniteljski populaciju. Najoštrije osuđujemo ovaj šovinistički čin te pozivamo institucije da žurno otkriju i oštro sankcioniraju počinitelje koji dodatno rade na raspirivanju nacionalne netrpeljivosti u Vitezu”, kazao je za portal Vitez.info Željo Biletić, predsjednik HVIDR-e Vitez.

Za vrijeme razgovora s čelnicima HVIDR-e posjetili su ih inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a Travnik, koji istražuju ovaj slučaj.

“Ovo je jedno strašno zlodjelo koje šteti svim narodima u Vitezu. Siguran sam kako je ovaj odvratni čin djelo neodgovornih pojedinaca, a ne bilo kojeg naroda u cjelini te kako će svatko normalan osuditi isto. Ovo doživljavamo napadom na sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, a zahtijevamo od nadležnih tijela brzu i učinkovitu reakciju. Raduje nas činjenica da se MUP ozbiljno uključio u istragu”, kazao je za Vitez.info Vlado Slišković, predsjednik HVIDRA-e ŽSB.

Očevid je obavljen tijekom jučerašnjeg dana, a preostaje vidjeti kako će se razvijati situacija dalje. Je li u pitanju dizanje tenzija pred nadolazeće izbore, namjerno izazivanje nacionalne netrpeljivosti, uništavanje tuđe imovine ili nešto četvrto nije ni bitno. Počinitelji trebaju biti otkriveni i snositi odgovornost, kako nikome u budućnosti ne bi palo na pamet ponoviti bilo što slično.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend