Lokalne vijesti

VITEZ: Razbojstvo nad radnicom kladionice; policija blokirala šire područje grada

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o razbojništvu i teškoj krađi.

 

Dana 28.11.2017.godine oko 21,00 sati u PS Vitez prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u ulici Petra Svačića u Vitezu. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila mlađa muška osoba, koja je uz prijetnju pištoljem, od radnice otela određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

Službenici policije su blokirali šire područja grada te vršili pojačanu kontrolu saobraćaja i legitimisanje osoba, a preduzimaju se i druge mjere na pronalasku i dokumentovanju izvršioca ovog krivičnog djela.

Uviđaj su obavili službenici kriminalističke policije PU Travnik, a o navedenom događaju je upoznat i dežurni kantonalni tužilac.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA           

 

Dogodilo  se 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 136 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentiran je ukupno 31 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 1 vozač, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno i 1 vozilo.

(MUP SBK)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend