Lokalne vijesti

Vitez: Raspisan Natječaj za studentske stipendije

Načelnik Općine Vitez raspisao je Natječaj za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2015/2016. godinu.
Dodijelit će se 115 stipendija, a pravo prijave imaju kandidati koji su državljani BiH, imaju mjesto prebivališta u Vitezu, nisu smješteni u studentskim domovima, redovni su studenti prvog ili drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u ili izvan BiH i ne primaju drugu stipendiju.
Pravo prijave nemaju studenti koji obnavljaju godinu, primaju stipendiju po bilo kom drugom osnovu, studenti koji su smješteni u studentskim domovima, apsolventi i studenti stariji od 25 godina.
Bez bodovanja i neovisno o tome jesu li smješteni u studentskim domovima, općisku stipendiju dobivaju učenici generacije u srednjoj školi za prvu godinu studija, studenti romske populacije slabog imovnog stanja, koji su srednje obrazovanje završili uspjehom vrlodobar i odličan i oni koji su upisali redovno, prvi put, više godine studija, zatim studenti bez oba roditelja i studenti invalidi s postotkom invalidnosti 90 i 100 %.
Vrijednost stipendije je 100 KM mjesečno, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 1.000,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.
Natječaj ostaje otvoren do 27. siječnja 2016. godine do 15 sati, a o uvjetima i načinu prijave kandidati se mogu dodatno informirati putem telefona broj 030/718-224.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend