Lokalne vijesti

VITEZ: Radionica „Mladi za bolju budućnost“

U okviru projekta „Mladi za bolju budućnost“, koji ORC Tuzla uspješno realizuje od septembra mjeseca 2017. godine, uz finansijsku potporu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Grada Tuzle, u toku mjeseca februara planirane su radionice za mlade između 16 i 30 godina u gradovima: Vitez, Doboj, Brčko i Tuzla.
Nakon uvodne aktivnosti, koja je za cilj imala promociju projekta i koja je za vrlo kratko vrijeme bila pravi „bum“ na društvenim mrežama sa preko 100.000 pregleda (https://goo.gl/xB4wR4 ), na red su došle aktivnosti, koje za cilj imaju jačanje kapaciteta organizacija učesnica u projektu.

 

Radionica će se održati od petka, 16. februara do nedjelje, 18. febuara, u Vitezu, sa početkom u 13h. Organizator je Udruga mladih Enter Vitez.

Teme radionice koju će voditi certifikovani vršnjački edukatori su Identitet, stereotipi, predrasude i diskriminacija. Zahvaljujući svesrdnoj pomoći gorepomenutih donatora, radionice za sve učesnike će biti besplatne, te su za učesnike pokriveni troškovi ishrane i osvježenja tokom radionice.

Po završetku radionice svim učesnicima će biti uručeni certifikati kao potvrda o učešću na radionicama, a 5 najaktivnijih učesnika iz svakog grada će biti nagrađano učešćem na petodnevnom događaju u Tuzli u sklopu projekta „Mladi za bolju budućnost“.

Za radionicu u VITEZU se može prijaviti putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/1yNUgE1o-565fT1XFMSvX3NjPN3rprDEUYQv_BbxeP0Q/prefill

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend