Lokalne vijesti

Vitez: Pronađeni kradljivci mobitela

 

MUP KSB objavio je danas informaciju o aktivnostima u protewkla 24 sata.

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su ukupno 3 krivična djela, a radi se o krivičnim djelima teške krađe, oštečenja tuđe stvari i šumske krađe.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

– Dana 30.09.2013.godine službenici PS Vitez otkrili su izvršioca 2 krivična djela krađe mobitela izvršena tokom maja mjeseca 2013.godine. Izvršioci su B.M. rođen 1976.godine i M.L. rođen 2001.godine, oba iz Viteza. Protiv njih će biti preduzete Zakonom predviđene mjere.

– Službenici OKP PU Jajce i PS Donji Vakuf otkrili su izvršioca krivičnog djela teške krađe izvršenog dana 19.08.2013.godine na području Jajca. Izvršioci su Z.A. rođen 1991.g, A.K.rođen 1994.g., N.T.rođen 1993.g. i Đ.K. svi iz Donjeg Vakufa.  Protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu kantonalnom tužilaštvu Travnik.

– Službenici PS Kiseljak su dna 30.09.2013.godine u ulici Vladimira Nadzora u Kiseljaku pronašli vozilo marke „Toyota Yaris“, registraskih oznaka PG-DZ 086, za koje je provjerom u Interpolovoj bazi ukradenih vozila utvrđeno da je isto ukradeno u Crnoj Gori. Izvršen je uviđaj na lice mjesta, nakon čega je vozilo deponovano na parking PS Kiseljak. Istraga u ovom slućaju se nastavlja.

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira i to naročito drskim ponašanjem u kojem je učestovovala 1 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključeno 2 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 86 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend