VITEZ: Pronađen ukradeni Mercedes, vlasništvo Auto kuće “FR&JO”

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 krađi, 1 nasilje u obitelji i 1 oštećenje tuđe stvari.

 

Dana 01.08.2017. godine oko 13,40 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka E86 K 174, vlasništvo auto kuće FR&JO Vitez. Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PS Vitez i inspektori kriminalističke policije PU Travnik poduzeli su zakonske mjere i radnje na pronalasku ukradenog vozila kao i počinioca. Oko 20,15 sati istog dana policijski službenici PU Zenica, koji su bili uključeni u potragu, pronašli su i priveli lice J.D. iz Zenice, koje je počinilo navedeno djelo gdje je pronađeno i predmetno vozilo. U toku je poduzimanje odgovarajućih zakonskih mjera i radnji, o čemu je obaviješten nadležni kantonalni tužilac.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 5 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teške a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 100 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 79 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključeno 5 vozača i 1 vozilo. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskoj stanici do otrežnjenja 2 osobe.