VITEZ: Prilikom policijske kontrole, 18-togodišnjak predao kokain

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su tri krivična djela.

Sinoć, oko 22,30 sati, u ulici Kruščićka, općina Vitez, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku i Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osobe H.A., rođen 2003. godine, iz Viteza. Tom prilikom on je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“ koja je prijavljena u PS Jajce 29.7.2021. godine, na štetu K.V. iz Jajca. Prema prijavi od strane NN počinitelja ili više njih iz Auto-kampa, koji se nalazi u mjestu Vinac, općina Jajce, ukradena je jedna električna bušilica, jedna električna brusilica, jedan jedan trimer na pogonsko gorivo, veća količina elektro kabela, kao i određena količina posuđa i bezalkoholnih pića.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Jajce su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.H., rođen 1984. godine, iz Vogošće i M.H., rođen 1995. godine, iz Visokog.

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 276 prekršajnih naloga, od kojih je 168 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

(Ured komesara)