Lokalne vijesti

VITEZ: Predstavljeni planovi i dosadašnje aktivnosti Koalicije za borbu protiv mržnje “Razumijevanje” Vitez

Koalicija nevladinih udruženja iz Viteza, koja je pod imenom „Razumijevanje“, formirana 2013. godine, sinoć je upriličila prigodno druženje, tijekom kojega su prezentirane njihove aktivnosti u 2017. godini, kao i planovi za narednu godinu.

 

Također, predstavljen je i novi logo Koalicije, koja, uz potporu Misije OESS-a u BiH i Općine Vitez radi na građenju pozitivnog društva u Vitezu i što boljoj povezanosti marginaliziranih skupina. Zadovoljstvo radom Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ iskazao je i Cristiano Barale, šef Terenskog ureda Misije OESS-a Travnik.

Koalicija za borbu protiv mržnje “Razumijevanje” Vitez radi na promociji tolerancije i suživota i provodi mnoge aktivnosti, koje za cilj imaju sprječavanje incidenata motiviranim mržnjom i predrasudama, potvrdila je i jedna od prvih članica Koalicije, Spomenka Gabrić iz Viteza.

Koaliciji „Razumijevanje“ Vitez prije dvije godine pridružilo se Udruženje sportskih pedagoga Vitez, a sinoćnoj prezentaciji, uz predstavnike ostalih nevladinih organizacija iz Viteza, nazočio je predsjednik ovog Udruženja, Vedad Mušinović.

Koalicija za borbu protiv mržnje “Razumijevanje” Vitez od 2013. godine do danas realizirala je cijeli niz aktivnosti, među kojima su obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije, posjete vjerskim zajednicama i promocija međureligijskog dijaloga, sportski turniri tolerancije, organizacija okruglih stolova na različite teme, izrada murala s imenom Koalicije, folklorni festival, obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i drugo.

  1. godine Koaliciju su utemeljili Udruga građana „Svjetlo“, KUD Vitez i Udruga „Mladi Romi“, uz potporu Misije OESS-a i Općine Vitez.                                                                                              (Radio Vitez)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend