VITEZ: Policija razotkrila 38-godišnjaka, koji je prijavljivao postavljanje bombe u ugostiteljskom objektu

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez su u nastavku planskih aktivnosti uspješno rasvijetlili 6 krivičnih djela „Lažno prijavljivanje” iz članka 347. KZ FBiH, koja su počinjena na području općine Vitez. 

Naime, tijekom provođenja radnji dokazivanja, službenici policije su došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedena krivična djela I.J., rođen 1983. godine iz Travnika. Djela su izvršena na način da je osumnjičeni putem mobilnog telefona prijavljivao u PS Vitez da je u ugostiteljski objekt, koji se nalazi u mjestu Bila, općina Vitez, postavljena eksplozivna naprava, te da će ista biti aktivirana. Prijave su zaprimljene u vrijeme dok je u objektu bio veći broj gostiju. Po svakoj prijavi službenici policije su izlazili na lice mjesta, te vršili kontradiverzioni pregled ugostiteljskog objekta, gdje su svaki put utvrdili da se radi o lažnim dojavama.  

O svim navedenim prijavama obaviješteno je nadležno Kantonalno tužiteljstvo Travnik, te su u suradnji s njim poduzimane određene mjere i radnje na dokumentiranju predmetniih krivičnih djela, što je na kraju imalo za rezultat otkrivanje počinitelja ovih krivičnih djela.

Protiv osumnjičenog nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu slijedi podnošenja Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima „Lažno prijavljivanje“.

(URED KOMESARA)