Lokalne vijesti

Vitez: Policajci spriječili krađu vozila

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe, priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova KSB.

 

Policijski službenici PS Vitez su spriječili pokušaj provalne krađe u motorno vozilo marke „Opel-Vektra“, registarskih oznaka T91-E-060, vlasništvo Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, koje je bilo parkirano na parkingu trgovinskog centra FIS u Vitezu. Policajci u civilnoj odjeći su uočili osobu inicijala N.M., rođen 1981. godine iz Sarajeva kako pokušava izvršiti provalu u navedeno vozilo, te je isti spriječen u tome i lišen slobode. U toku je njegova kriminalistička obrada kako bi se ustanovila njegova eventualna veza sa drugim izvršenim krivičnim djelima na tom području, nakon čega će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su  2 slučaja narušavanja  javnog reda i mira, a radi se 2 slučaja naročito drskog ponašanja. U prekršajima su učestvovale 4 osobe.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, od kojih je najviše evidentirano na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje – 3 saobraćajne nezgode, a zatim po 2 saobraćajne nezgode na području Travnika i Donjeg Vakufa. U saobraćajnim nezgodama nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Iz saobraćaja je isključeno ukupno 7 vozila i 6 vozača motornih vozila, uručen je 165 prekršajnih nalog iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 138 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend