Lokalne vijesti

VITEZ: Počela nova školska godina – prvi put u klupama 287 prvašića

Danas je, na području Kantona Središnja Bosna, pa tako i općine Vitez, počela nova školska godina.
Više od tri tisuće učenika sjelo je danas u školske klupe u dvije srednje i pet osnovnih škola na području općine Vitez.
287 je onih, kojima je ovo prvi školski dan, jer je, prema podacima općinske Službe za društvene djelatnosti, toliko upisanih prvašića u školsku 2017./2018. godinu. Tijekom dana, za njih posebno, priređene su školske svečanosti, a čestitke s riječima dobrodošlice i najboljih želja stigle su im iz ureda ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Katice Čerkez i pomoćnice općinskog načelnika Marije Grabovac.
Zbog početka nove školske godine i povećanog broja djece, koja sudjeluju u prometu, MUP KSB provodi akciju pod nazivom „Sigurna djeca – osigurana budućnost“. Akcija počinje danas i trajat će do 22.09.2017. godine. Osim povećanja sigurnosti djece u prometu, akcija ima za cilj i njihovu edukaciju na polju poznavanja prometnih pravila. Prema najavi iz MUP-a KSB, planirano je povećano prisustvo službenika policije u vrijeme dolaska djece u školu, kao i njihovog povratka iz škole.

(Radio Vitez)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend