Kultura, Lokalne vijesti

VITEZ: Ovog vikenda počinju 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Ovoga vikenda počinju 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH, koje već tradicionalno organizira Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez, u suradnji s Udrugom mladih “Enter”.

Ovogodišnju kazališnu smotru otvorit će upravo domaćin, GKM Vitez, premijerama predstava “Ježeva kućica” i “Ulož”.

Na daske Gradskog kazališta mladih “Vitez” u subotu, 5. lipnja, u 20 sati, stiže nova igrarija za najmlađe, a riječ je o predstavi “Ježeva kućica”, dobro poznatoj priči o Ježurku, koja najmlađe uči o skromnosti i pravim životnim vrijednostima. Kroz igru nas vode Mravi, koji pričaju šumsku priču Ježurka, Lisice, Vuka, Medvjeda, Svinje, Zekice Tetkice i Zekice Flekice.

Već sljedeću večer, u nedjelju 6. lipnja, u 20 sati, na kazališnim daskama u Vitezu očekuje vas još jedna premijera GKM-a Vitez, predstava “Ulož”. Ubrzan način života i iskrivljena slika životnih prioriteta vodi nas kroz priču ove komedije.

Ovim predstavama počinju 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH, a kao i prethodne godine repertoar će i ovoga puta biti uvjetovan epidemiološkim mjerama.

“Još uvijek nismo sigurni hoće li kazališne skupine iz zemalja okruženja moći nastupiti na ovogodišnjim Danima hrvatskog kazališta u BiH, upravo zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, prije svega na graničnim prijelazima. Što se tiče repertoara, publika će sigurno pogledati 10 kazališnih predstava, a sigurni smo da će itekako biti zadovoljni ponuđenim programom”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Predstave će biti odigrane u Kazališnoj dvorani Vitez, a iz GKM-a Vitez su pozvali na poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa, a iz GKM-a Vitez su i ovoga puta zahvalili, na značajnoj potpori u njihovom radu, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend