Lokalne vijesti

Vitez: Održano Bajramsko sijelo

Sinoć u Vitezu održano je 44. po redu tradicionalno Preporodovo Bajramsko sijelo.Manifestacija “Nek mirišu avlije” i upravo ovom prelijepom sevdalinkom program su otvorili članovi hora ilahija i kasida BZK”Preporod” Vitez. Pored domaćina koji se predstavio u programu sa svim svojim sekcijama gosti manifestacije bili su i članovi i članice BZK”Preporod” Gornji Vakuf te članice hora ilahija i kasida”Tesnim” Medžlisa islamske zajednice Vitez.

Bajramsku čestitku prisutnima uputili su predsjednik BZK”Preporod” Vitez, Damir Bešić zatim u ime Medžlisa islamske zajednice Vitez, Sakib ef.Peskić te načelnik općine Vitez, gosp.Advan Akeljić. Ovom prilikom za počasnog člana BZK”Preporod” Vitez proglašen je novinar i publicista gosp.Džemal Softić. Generalni sponzori manifestacije bili su općina Vitez i BH Telecom dok su medijski partneri događaja bili Radio Vitez i Informativni portal Vitez.ba.
U ime organizatora BZK Preporod se zahvaljuje svim gostima i zvanicama što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i zajedno podjelili radosti Kurban Bajrama uz BH tradiciju i kulturu.

preporod2

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend