Lokalne vijesti

VITEZ: Održana svečanost povodom Svjetskog dana nastavnika

U povodu 5. oktobra – Svjetskog dana nastavnika Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK danas je u Vitezu upriličilo svečanost na kojoj je promovirano 130 mentora i savjetnika u obrazovanom sistemu ovog kantona.

– Ovo je evropski standard i vas 130 je zadovoljilo taj standard po Pravilniku o ocjenjivanju i napredovanju. Neki nisu zadovoljni pravilnikom, pravilnik je i na Sudu i znamo da ima manjkavosti. Sa još 50 ljudi mi imamo 180 prosvjetnih radnika koji su zaslužili promociju u mentore i savjetnike. Drugi ciklus će biti daleko jednostavniji – poručila je na promociji ministrica obrazovanja, Katica Čerkez (HDZ BiH).
Uručenje rješenja Inače, Pravilnik po kojem je ova aktivnost provođena je proglašen je nezakonitim pred Općinskim sudom u Travniku u provostpenom postupku. U toku je žalbeni postupak. Zbog nepotpisivanja Kolektivnog ugovora i zbog primjene Pravilnika kojeg je Sud poništio četiri Sindikata su dan ranije najavili organizovanje protesta u Travniku tokom ovog mjeseca. .
(avaz.ba)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend