VITEZ: Održana mala Olimpijada 2024.godine

Povodom obilježavanja Dana općine Vitez u utorak je u organizaciji Osnovne škole “Vitez” održano športsko natjecanje „Mala olimpijada“ u kojoj su sudjelovali učenici razredne nastave iz OŠ “Dubravica”, OŠ “Bila” i OŠ “Vitez”.

„Mala olimpijada“ projekt s ciljem stvaranja novih prijateljstava, stjecanje vještina i radnih sposobnosti, a isto tako ima i vrlo značajnu ulogu u društvu.

Poznato je da je bavljenje sportom ili bilo kojim drugim oblikom tjelesne aktivnosti korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Kroz sportske igre dodatno se razvija mentalitet i emocionalna percepcija.

Djeca doživljavaju poraze i pobjede i svatko ih prima na svoj način. Ponosni smo jer smo dio ove priče koja promovira timski rad, sportski duh i zdrav život. Uz veliki osmijeh na dječjim i našim licima proveli smo divan školski dan- poručili su iz OŠ Vitez.