VITEZ: Održana 18-ta akcija “Pješačenjem do zdravlja”

Osamnaesta akcija „Pješačenjem do zdravlja“, u organizaciji HPD „Vitez“ i Ekološke udruge „Kremenik“ Vitez, a u povodu Dana općine Vitez, održana je u nedjelju, 7. svibnja 2017. godine.

 

Ne toliko loše vrijeme, koliko najava lošeg vremena, odrazila se na broj sudionika akcije, pa je tako 50-tak najupornijih ljubitelja pješačenja, planinarenja i prirode općenito, krenulo s Gradskog trga u Vitezu na put do Zaselja, dug 13 km. Usputno im se pridružilo još tridesetak sudionika, koji su dionicu dugu 13 kilometara prepješačili za oko tri sata. Na cilju, u Zaselju, kod Planinarskog doma HPD-a „Vitez“ dočekao ih je čaj i planinarski grah, te vedro i veselo raspoloženje, upotpunjeno zanimljivim, zabavnim igrama, namijenjenim najmlađim sudionicima „Pješačenja“.

Zahvaljujući sponzorima i prijateljima, osigurane su nagrade najboljima u svim kategorijama, kao i nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku, te najbrojnijoj obitelji. Najmlađi sudionici akcije „Pješačenjem do zdravlja“ bili su braća blizanci Andrej i Marin Marković, koji su zajedno s roditeljima Ivanom i Bojanom Markovićem činili i najbrojniju obitelj, dok je i ove godine najstariji sudionik bio Ivan Taraba.

U disciplini „Nošenje jajeta u žlici“, u muškoj kategoriji prvo mjesto zauzeo je Ivica Toljušić, drugo Andrej Marković, a treće mjesto su podijelili Danijel Ramljak i Mihael Mišković.

U ženskoj kategoriji, prvo mjesto zauzela je Viktorija Ramljak, druga je bila Lucija Toljušić, a treća Karmen Maros.

U disciplini „Skakanje u vreći“, u starijoj skupini najbolji su bili Jurica Matković (1. mjesto), Danijel Ramljak (2. mjesto) i Ivica Toljušić (3. mjesto).

U mlađoj skupini skakača u vreći pobjednik je bio Toni Ramljak, drugo mjesto zauzela je Lucia Matković, a treće Lucija Toljušić.

U disciplini „Potezanje konopa“ pobijedila je ekipa Viktorije Ramljak.

Tradicionalno, održan je i Eko kviz, a najbolje znanje pokazala je ekipa, koju čine Ana Maros, Maja Mišković i Ivana Lukić.

Uz zahvalu svim sudionicima akcije, među kojima su bili i članovi planinarskih društava iz Kiseljaka, Travnika, Busovače, Novog Travnika i Gornjeg Vakufa/Uskoplja, organizatori zahvaljuju i djelatnicima Policijske stanice Vitez, te Doma zdravlja Vitez, koji su brinuli za sigurnost sudionika akcije „Pješačenjem do zdravlja 2017.“

(Radio Vitez)