Sport

Vitez: Održan 2. Uskrsni GBT Košarkaški Kup za kadetkinje

Misija OSCE-a u BiH podržala je „2. Uskrsni GBT košarkaški kup za kadetkinje“ u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez i Koalicije „Razumijevanje“ Vitez.
Pored domaćina turnira, Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, sudjelovale su i ekipe KK „Star“ Fojnica, ŽKK „Posušje“ Posušje i KK „Lider“ Gradiška. Pored obilježavanja Dana općine Vitez, misao vodilja turnira bila je i promoviranje tolerancije i omladinskog aktivizma na razbijanju predrasuda.
Odigrano su ukupno 4 utakmice turnira, a pobjede su u polufinalnim okršajima ostvarile kadetkinje ŽKK „Posušja“ nad KK Star Fojnica (58-30), te domaćin ŠK „Prvi koš“ Vitez nad vršnjakinjama iz KK „Lider“ Gradiška (59-49). Poslije prve dvije utakmice, prigodnim govorom na ceremoniji otvaranja, turnir je otvorio načelnik općine Vitez, gospodin Tomislav Bošnjak-Matić.
Uslijedile su utakmice za poredak, gdje je više želje za trećim mjestom pokazala ekipa KK „Star“ Fojnica, te pobjedila KK „Lider“ (58-35). U finalu, više strpljenja i preciznosti imale su gošće iz ŽKK „Posušje“, te slavile nad vršnjakinjama iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez (44-36).
U natjecanju šutiranja za tri poena, najbolja je bila Ena Vidović (ŠK „Prvi koš“ Vitez), najbolji strijelac turnira je Vanja Božić (KK „Lider“ Gradiška), a MVP turnira je Petra Bošnjak (ŽKK „Posušje“ Posušje).
Konačni poredak: 1. ŽKK „Posušje“ Posušje, 2. Škola košarke „Prvi koš“ Vitez, 3. KK „Star“ Fojnica, Fair-play ekipa: KK „Lider“ Gradiška“
„Prije svega, zahvaljujemo našim kolegama i prijateljima iz Fojnice, Posušja i Gradiške koji su se odazvali na naš turnir, te odličnom košarkom prezentirali svoj rad. Zahvaljujemo također i Misiji OSCE-a u BiH, koja je podržala naš turnir, te bi bez njihove podrške bilo jako teško ići u realizaciju ovog našeg projekta. Općini Vitez dugujemo zahvalnost na osiguranim terminima u GSD Vitez, te prigodnoj pomoći, kojom smo osigurali ručak za sve sudionike turnira. Našim prijateljima GBT Grafo Balkan Banja Luka, veliko hvala na kvalitetnim i prelijepim majicama. Hvala firmi Frizerland Vitez na prigodnoj donaciji i odličnim poklon paketima za najbolje pojedince turnira.
Škola košarke „Prvi koš“ Vitez nastavlja organizaciju košarkaških turnira za dječake i djevojčice, te kroz dodatne utakmice omogućava svojim članovima skupljanje dodatnog iskustva, prijeko potrebnog za napredak u ovom prekrasnom sportu. Pridružite nam se, vidimo se u dvorani!“

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend